Statistik som gör mig glad!

WOW, är jag bara tvungen att tillägga. Igår vad det 16 personer som gick in och checkade min blogg. Haha, ni kanske skrattar åt mig och tänker att det inte är någonting, men faktiskt så är det någonting för mig. Jag blir jätte glad att så många liksom slagit in webbadressen www.victorygirl.blogg.se. Tro det eller ej. 16 pers, wow. Det är coolt. Lilla jag. Nej, nu ska jag sluta. Haha.

Relax, take it easy!

Hej!

Kom precis ut från duschen och det var underbart skönt att relaxa lite och riktigt ta tag i känslan av att man inte har några läxor (i alla fall inte idag). Jag har ju slitit så hårt i flera veckor nu och därför är det bara jätte skönt och ta det lugnt i en sån härlig kväll som denna. Det är också väldigt vackert väder utomhus, det gillar jag. Ute på landet är det skymning och solen håller på och gå ner. Vackert. Man blir nästan lite rörd måste jag säga, att vi får bo i centrum bland all natur. Det är så underbart. Jag älskar det här, verkligen. 

Nu ska jag nog upp till badrummet igen och föna håret. Känner för att fixa till det lite tills imorgon. Kanske väntas det en solig och vacker dag, och hur underbart är det inte att ha fint hår då? Man mår ännu bättre och känner sig dessutom snygg.

Sommaren är ju så spontan

Vad jag längtar till sommaren nu, till alla sköna picknickar på Himpan med Restore gänget. Just nu tänker jag på massor av ungdomar i sommarkläder - shorts och t-shirtar - som sitter på filtar utspridda på en stor grässlätt och solen skiner i deras nackar. Glassen smälter i munnen och årets sommar hit dånar i öronen. Jag tänker också på allt skrik i bakgrunden. På små barn som leker och jagar varandra, på allt skratt och skrik av att någon blir kicklad några meter bort. Några kastar också frispy och andra solar, jobbar på brännan. Några går bort mot bassängen, andra kommer tillbaka. Allt är så spontant. Genom att titta sig omkring, runt om sig, får man en inblick om hur underbart det kan vara på sommaren. Alla känslor vaknar till liv. 

Det jag undrar är, vad händer den här sommaren? Det kanske händer något riktigt speciellt. Jag kanske träffar någon ny. Jag kanske blir lite så där sommarkär igen i någon jag egentligen inte känner. Så kan det vara eller så kan det inte vara. Sommaren är ju så spontan. Jag kanske träffar massor med nya vänner. Vänner för livet. Jag kanske blir sårad, ledsen, överlycklig, solbränd, generad, modig och galen. Man vet aldrig. Sommaren är ju så spontan.



Mors dag

Kan ni se juiceglaset på bilden? I så fall kan ni ju ana att jag precis ätit frukost. Frukost i våran nymålade glasvaranda. Det är just så mysigt att sitta här när grönskan är i farten utomhus. Om man är trött väcks man av ljuset här inne. Vår glasvaranda är som ett ända stort ljusrum och i min familj älskar alla ljus.

Men idag är det ju också mors dag och jag har varken hunnit köpa något eller varit kreativ och gjort något kort, så jag känner mig väldigt dum. Men jag antar att jag får göra ett snabbt typ nu. Mamma och pappa ska visst iväg och äta ute på någon restaurang sen. I need to harry up.

Gratta era mammor riktigt ordentligt på mors dag nu, ni med. Ha det fint!

Photoprojekt 2009

Hej hopp!

Jag har ny design igen som ni ser. Så tråkigt med vitt nu när det är så färgglatt utomhus. Tyckte därför att det var fint med lite kall matt rosa. Hihi.

Bara för jag har lust lägger jag också in lite fina bilder från ett gammalt fotoprojekt som jag och Camilla höll på med på bilden i nian.

























Jag älskar bilden precis ovan, den sista. Sommarvärmen som den bringar!

Mer saker jag vill ha!!









Fina saker till sommaren. Jeansshortsen är så jätte snygga att jag bara måste köpa dem. Hehe. Nej men. Jo. Vi får se. Jag vill ju ha de där blommiga shortsen också, så vi får la se. Men tygskor, solhatt och nya solbrillor är ett måste. Får vänta tills pengarna kommer bara!

Annars, what happens today? Jag tror att det bara blir en liten slappdag. Det är ju faktiskt skönt. Jag måste vila upp mig efter den här jobbiga och krävande veckan. Det har inte varit så farligt med läxor utan jag har varit sjuk. Hade en kraftig förkylning och fick till och med feber. Hehe, men jag gick naturligtvis till skolan ändå. Det var ju sådana roliga saker som hände som t. ex gymnasieslaget och vårbalen. Hur skulle jag kunna missa dem egentligen? Det är ju grejer som alla verkligen kommer ihåg. Så jag gjorde uppror emot förkylningen helt enkelt.

Min mamma håller på med god ärtsoppa nu. Hon steker även plättar. Efter det blir det nog jordgubbar med mjölk och grädde till efterrätt. Mumma.

Ha en fin dag.


Gymnasieslaget

Hej!

Var nyss på stan och tog en fika med Camilla. Så sjukt roligt att äntligen få träffa henne. Hjälp, det var ett halvår sen vi sågs. Verkligen roligt att få se dig igen, Millan.

En annan rolig sak som hände idag var gymnasieslaget och gissa vilken skola som vann? Jo, LÄÄÄÄÄRKA (De Geer) så klart, och de stolta eberbarnen förlora hela alltet. Haha. De fick så att de teg. Nej Victoria, nu ska man inte vara dum och snacka skit. Men det var sjukt kul att vi vann.

Aja, ska gå till pappas jobb och åka hem. Jag har ont i huvudet och min hals värker. Suck! Hoppas att jag frisknar till i helgen. :)


..

I tisdags var det som sagt, vårbal. Det var jätte roligt och jag fick Måns som kavaljer, det var verkligen tur det. Honom känner jag ju sen några år tillbaka. Jag skulle bli så nervös om jag råkade hamna med någon jag inte kände alls. Och när jag blir nervös vet jag inte vad jag ska säga. Hehe!

Efter en tre rätters middag gällde det att dansa vals, vilket var mycket kul. Det var skit trångt och man kom emot andra par hela tiden. Att trampa någon på fötterna fick man minsann akta sig för. Haha.
Jaja. Balen var super kul i alla fall och nu sitter jag här, lite hängig med en filt runt axlarna. Jag har blivit förkyld och känner mig nästan lite sjuk men strunt samma. Imorn tänker jag fortsätta göra uppror mot allt sjukligt i min kropp!

Kram!

Vårbal imorgon

Det gick rätt bra idag i tanke på omständigheterna. Jag har ju haft ont i halsen nu i flera dar och därför gjorde jag sången lite sämre än vad jag egentligen kan, men jag är helt klart nöjd! Imorgon är det bal på kvällen. Det ska bli så sjukt kul.. Särskilt att se hur alla ser ut. Hur fina alla är. Själv ska jag ha på mig en grå-silvrig tub-klänning från Bikbok (jag slänger säkert in en bild). Det blir väldigt enkelt för mig!

Hopp.. vad har jag egentligen gjort sen jag kom hem? Ingenting. Det är väldigt lite plugg nu faktiskt. Det enda jag är medveten om som vi har kvar är att skriva en bokrecension och grammatiks prov i engelska och att skriva en novell i svenskan. Detta ska vi börja jobba med denna vecka. Hoppas verkligen på att allt går bra, men jag satt ju förut med engelskan och försöka reflektera lite över min bok.

Nu ska jag packa lite och kanske städa mitt rum. Det behövs verkligen!!!

Se det på ett positivt sätt

Halli hallå!

Den här dagen har absolut inte varit intressantare än den förra. Jag har läst en hel del i Twilight och kommit en bra bit på väg. Jag har också spelat piano, lagt ner mycket mer tid på det än igår faktiskt. Och just nu i dagsläget känns det inte som om mitt piano uppspel på termins, imorgon, kommer gå något vidare. Usch! Jag är verkligen inte van att spela upp inför folk. Det är så irriterande. Tappar dessutom bort mig, vilket inte känns så bra.

Men det är väl ändå att bara se det positivt och tagga. Jag lär mig faktiskt något av det här. Om det går jätte dåligt, vad kan hända? Jo, jag kanske får ett sämre betyg men jag lär mig ändå. Så småningom lär jag mig att handska min nervositet. Shit happens. That's true. Malin, en tjej i min klass, brukar säga det till mig när jag är nervös inför något i skolan. Det är sant och tänk vad tråkigt det skulle vara om allting bara gick jätte bra hela tiden? Jag tycker att det är bra att det går lite upp och ner ibland för omväxlingens skull. Det får än att vara skärpt och koncentrerad. Visserligen blir man nervös och fylls av ångest, men man lär sig också att kämpa. Att aldrig ge upp.

Jag har fått kämpa jätte mycket i mina skoldagar. Jag kämpar alltid med någonting varje dag. Jag är liksom inte tjejen som har det lättast för sig i skolan. Jag pluggar, kämpar på jätte mycket och har väldigt höga krav på mig själv. Jag vet liksom var jag vill. Oftast når jag kanske inte dit och jag kanske blir lite ledsen men jag ger inte upp. Jag ser hela skolan och betygen som ett blodigt allvar. Jag vill så gärna ha bra betyg och jag kanske kan få det någon gång, på riktigt, inte bara drömma om det.

Jag tror också att det vi misslyckas med gör oss starkare och vi växer och växer hela tiden. Jag tror att det är så livet ut sen, när man blir vuxen och sedan pensionär också. Livet kommer alltid med någonting nytt man kan lära sig av. Det jag behöver lära mig är att försöka se mig själv på ett sundare sätt, på ett verkligt sätt. Att jag verkligen är bra som jag är. Detta är inget problem som bara jag har utan alla människor har nog problem med det, bara att vissa kan visa det tydligare än andra.

Oj, det där blev väldigt långt men jag kände att jag behövde skriva av mig lite. Känns faktiskt skönt att bli av med en massa tankar innan termins. Det gäller att vara glad, låta utstrålningen flöda och se det som vi tycker är lite svårt och jobbigt på ett positivt sätt.

Ha en jätte fin söndagskväll nu allihop, ni är guldvärda. Glöm inte det.

Twlight och te

Det börjar bli lite sent nu efter en rätt lång dag. Jag har spelat piano en hel del (alltså då menar jag en hel del för mig). Det finns ju vissa som övar piano så sjukt mycket i skolan, jag är tyvärr inte inkluderad bland dem. Haha. Men minst en halvtimma har jag nog övat. Väldigt bra gjort, Victoria! Haha. Jag har ju sagt att jag behöver berömma mig själv och det är smart att göra det i bloggen för man kan ju alltid titta tillbaka och sen komma ihåg saker man gjort bra!




Nu ska jag i alla fall läsa lite ur min Twlight bok och dricka mitt te som jag precis gjort i ordning. Jag behöver verkligen vårda min hals. Den värker och är allmänt irriterande. Känns faktiskt inte särskilt bra eftersom det är termins på måndag. Please, wish me good luck, dear friends!
God natt.

Underbara shorts

Hej på er! Japp. Nu tröttnade jag faktiskt lite på att skriva på engelska. Heheh. Så nu skriver jag ett tag på svenska eftersom det inte alltid så lätt att uttrycka sig på engelska, så att andra förstår. Haha! Men det var helt klart värt ett försök och jag har lärt mig rätt mycket genom att jag skrev på engelska och det var ju mitt mål. Vi får se om jag gör det någon annan gång också.

Okej. Vad händer idag då? Jag har redan ställt mig den frågan flera gånger. Det är ju en sån flummig dag idag. Det är jätte varmt ute och skönt. Så fort man går ut bombarderas luktsinnet av alla härliga blomdofter. Det är faktiskt härligt. På våren känns allting verkligen underbart och jag kanske ska ut och springa sen, lite senare, när det är kyligare eftersom jag så lätt får huvudvärk när jag anstränger mig för mycket när det är varmt. En annan sak jag ska ta itu med, det är pianot och lite plugg. Dock är följande vecka inte alls lika krävande och fullproppad som min förra, då vi hade 4 prov. Gash! Det var för mycket verkligen.

Igår var jag och Charlotta på stan och köpte lösögonfransar till skolans lilla "vårbal". Vi såg också en massa fina sommargrejer. Som vanligt har man inte pengar. Men jag gjorde ett litet collage i alla fall:



Shortsen är ett måste till sommaren. Hur fina är dem inte egentligen?  

Some pictures I just took



Some photos from when I went outdoors and photographed the wonderful nature. How can you even resist when the weather is that sweet? I couldn't anyway. I love being outside when it's warm and the grass coloured with all its flowers. I think the most wonderful thing in life is to discover what God has created. These things are a confirmation of how much he loves us. I must remember to think of it when I have a difficult day. 

Do you like spring as much as I do?

Congratulations

This week is finally over and I feel relieved. It has just been too much these days and I've been so tired of studying and reading boring books. Huh. But now it's over and the weekend begins. Yeah! Freakin' awesomeness according to me.

What will you guys do this weekend? I'll practice piano a lot and also do singing. It's very important 'cause we'll have a gig in school on monday and it's important for the music grades. I will also study so more. There's swedish, english and spanish!

Before I leave I'll just write congratulations to my two friends Dennis and Alida! Actually, they've been together for a full half-year. I'm so happy for your sake, guys. You're awesome. Don't forget that! ♥♥♥


I really want

Hi there, sweet ones! I hope you're alright. I don't know if I'm feeling well today or tonight. I had two national tests in spanish and they didn't went as I thought and wanted. They were very tough and hard to do, so that's why I'm kind of down right now. School puts me in a bad mood. It makes me mad at myself. I'm mad now. I just fail all the time and I don't want it to be that way. I really want fine grades, I work very hard for it but no, I can't get them 'cause I don't have the ability. I'm not that good... but I really really really want.

Hah, now I certainly got some shit out of me. It feels so much better. But I'm also sorry that I complain all the time. I will stop... some day.

Have the best day ever tomorrow. I'll have a big test in cultural history. I hope I'll handle it well. Hope for me too, please. Hugs!!

.

It's just too much, you have no idea. I need God's help 'cause he's everylasting and also my only hope.

My study

Hi everybody!
I haven't played the piano today, it's a little bit frustrating, but I will tomorrow, I promise you guys or I promise myself. Huhh, never mind. I've read a lot of history today. I was studying four hours I think. Isn't it pretty good? I think that, but I'm still worried about the test. I can't explain everything about the Second World and the Cold war, but I can at least something about it. Heh. Okay, I know a lots of things.

Soon I'll go to bed but first I'll continue my reading. Have a great week 20. I'm sure I'll have no time for the blog this week, sorry! But I really need to work hard in school.

Good night!

I hate to study at weekends

Good afternoon. Do you know what? I woke up early this morning of toothache. My tooth was hurting so badly that I couldn't sleep after that (I thought). But after a few attempts I finally fell asleep and then when I woke up a few hours later the ache was gone. So I am very happy and also thankful. I really hate toothache. I also hate going to the dentist. I know I'm silly but I actually have dental fear. ENOUGH ABOUT MY TOOTHACHE AND DENTAL FEAR.

Today I've got a lots of things to do. Most of them are homeworks. I really need to study hard 'cause we'll have two big tests during the following week. And I've been so lazy these days so my books are waiting for me downstairs. Sooner or later they'll eat me up! Urk. I hate to study at weekens, especially at sundays. But I have only myself to blame. It's typical me to postpone everything.

Here's my to-do-list:




Don't worry!

Don't be scared. This pictures just stands for how I felt last week. Now everything is fine. Don't worry! I just wanted to play with my new photo program. Promise! :)

I will start writing in English

Hi blog. I've decided to write in english from now on. It seems to be a good way if you need to practice your writing and also your vocabulary. And I really need to get better, get a better grade 'cause I think I can if I want. You just have to find the will and then follow it.

Well, I'm sure you've already seen where my weeknesses is in my English. Please feel free to correct my wrong sentences. Just send a comment! ;) It would be a great help for me!

Dear readers, I hope you've seen my new header. What do you think about it? I like it very much. "My opinion about the world" is a good text that explains my blog properly. And most of you guys know what my opinion is. You know I'm a kristian and I believe  that God created the world we live in. Well, I guess my following enteries will be more about that. More about my faith. I'd like to share it with you.

Enough about that. My parents got here two hours ago. They have been celebrated Mum's birthday this two days and my brother and I have been babysitting for our youngest brother, Benjamin. It went very well. We had a really great time together. We've watched a couple of movies, played some games and we've also been eating snacks. Heheh. But now our parents are home and it feels so much better. You know, after a while when they've gone you begin to miss them. I think it's a family thing.
A sweet flower animation that stands for the beautiful weather we had today.

Come together now

Change will come, it's true. Thank you, God!

Dresscode

Ja. En liten dresscode här. Haha!! Bara för att jag lägger in en sån vareviga dag. Nej men, jag ville bara testa mitt nya foto program som jag laddat ner gratis. Jätte bra är det! ;)
D R E S S C O D E:

mörkturkos tröja - Stadium
shorts - H&M
strumpbyxor - Lindex

Yeah!

Jag som älskar att fotografera

Hallå där, köp blåbär!
Det är rätt fint väder ute idag och därför är det så sjukt underbart att bo på landet. Man kan göra precis vad man vill utan att någon ser på. På sommaren (nej, jag vet att det inte är sommar än) brukar hela familjen Axelsson äta frukost utomhus och sola. Jag brukar jämt lägga mig på studsmattan för det är så varmt och skönt där. Det är skönt
fram tills min lillebror kommer och hoppar på mig. Haha.

Men jag tror nog att jag ska duscha en snabbis och sen gå ut och mysa i solen. Mammas kamera får nog också hänga med eftersom min inte funkar *tearstreams*. Väldigt tråkigt det där. Det är ju när det börjar bli varmt som man tar med sig kameran överallt. Men nej, nu går det inte. Det värsta är också att garantin har gått ut och jag undrar hur mycket det kommer kosta att laga den egentligen? Eller kommer jag bli tvungen att klara mig utan en egen kamera under hela sommarlovet? I såna fall blir jag väldigt ledsen. Jag som älskar att fotografera.

Sen idag ska jag också plugga (haha, bara för att påminna mig själv!)

Ha en fin vårig lördag. Fota mycket åt mig!

An enoying thing

Hi blog.

I'll start this entery with saying how tired I am. I am so tired of this photoprogram I downloaded for an hour ago. I can't get this pictures into my blog and it's very enoying.

My camera is dead

Känner mig lite nedstämd idag. Vet ni varför? Upptäckte att min kamera är trasig. Den låter typ som en tvättmaskin när man ska försöka ta kort. Man kan inte ta en enda bild. Objektivet måste vara trasigt och det är inte kul alls. Hoppas verkligen på att den går att laga. Har nämligen absolut inte råd med att betala en ny.
Här har vi annars ätit kyckling och ris, muy gotto!

Usch

Nu är jag så där jätte nervös. Fy vad jag hatar kvällen innan. De är så jobbiga. Man känner liksom hur det knyter sig i magen, och man vill bara fly undan eller sova och aldrig vakna upp igen. Hatar verkligen såna här saker, ja ja, jag vet att hata är ett starkt ord men jag gör verkligen det. Det är ju det värsta jag vet!!! Usch usch usch usch usch. Jag vill inte gå till skolan imorgon, jag vill istället ligga hemma och spy.. hehe, nej, nu är jag barnslig.. jag vet. Men usch. Usch imorgon.
I'm already shaking.

Baby, that's just me




Det är lite mycket nu i skolan. Det är tufft. Jag undrar verkligen om jag kommer klara onsdag?! Kommer jag klara av att ha NP i matte, ensamble uppspel och hålla ett föredrag? I don't guess so. Antar att jag får tänka så som Malin sa till mig idag, "shit happens". Det är ju sant. Än sen, vem bryr sig egentligen? Jo, jag kanske. Nej, nu ska vi tänka lite positivt istället, Victoria. Kan du vara positiv någon gång?

Heheh.. bloggen kan vara lite peppande ibland för mig. Eftersom jag skriver ner alla mina tankar här kan jag också göra motstånd mot de dåliga med bra tankar istället. Ja, jag kan helt enkelt peppa mig själv, vilket är väldigt bra. Sånt behöver jag då och då faktiskt. 

För övrigt har jag varit en duktig flicka för jag har övat sång i en timma. Bra framsteg, Victoria. Haha. Men än är jag inte klar. Pianot står och väntar på att jag ska klinka lite på det, och det ska jag. Behöver verkligen öva inför termins nu. Termins = terminsuppspel (inträffar varje termin då alla på musikgymnasiet spelar något på sina två instrument).

Hejsvej!

Mollskalor

Sitter här och pluggar lite inför GEMU provet imorgon. Mollskalor är intressanta, tycker jag. Om man får flyt att skriva upp dem, inte annars. Hah. Har nämligen fastnat vid g#moll, inte kul alls. Efter att ha suttit med den ett tag gav jag upp. Men önslka mig lycka till imorgon ändå, för det känns som om det lär behövas.
Now I'll continue with all of the scales.



Den här skalan kallas för harmonisk moll.

Vilodagar

Nu är jag inte lika deprimerad längre, det är ju helg! Då ska man minsann vara glad och känna att man kan vila upp sig och sen förbereda inför den tillkommande veckan. Och det tänker jag göra. Snart ska jag äta frukost och umgås lite med min lillebror som sitter ensam där nere. Ska också städa mitt rum och plugga idag, rätt ovärt, men det behövs ju! Alla har sina måsten.

Glas går i kras

Det känns jätte jobbigt just nu. På fredag är det spanskaprov och jag kommer inte nå upp till mitt mål. Nästa vecka är det jätte mycket också. Jag kommer typ brista. Brista lika lätt som glas går i kras. Jag ska nämligen ha NP i matte, 3 prov, ensamble uppspelning och muko föredrag. Jag får panik. Hur ska jag lyckas att göra allt det där bra? Hur ska jag lyckas? Jag vet inte hur. Jag vet ingenting. Det är bara för mycket. Gud hjälpe mig alltså. Mmm, det gör han.
Nu ska jag duscha av mig oroligheterna och sedan fortsätta vara ambitiös och plugga spanska.

RSS 2.0