Pride and Prejudice time!



Hej! Säger jag väldigt snabbt. Måste nämligen skynda mig in på toan och borsta tänderna och sen gå till kojs och läsa min älskade Pride and Prejudice. Ni anar inte vad ni missar, ni som inte läst den. Den är underbar. Jane Austen skriver som ingen annan. Tror there will never be another Jane Austen. Hon är bästis festis! Så nu försvinner jag i artonhundratalets drömmar och visioner om just kärlek. 

Love is the key to marriage, marriage is not the key to love. Perhaps it was why J.A never married.

God eftermiddag. Idag är det faktiskt en s...

20110130204 (MMS)

God eftermiddag. Idag är det faktiskt en sån där söndag, vilket menas med att man inte gör så mycket vettigt, förutom att städa eller plugga. Som ni kanske ser är det full rulle med städningen här hemma hos mig. Hela victorygirls familj städar. Låter inte det rätt så fint? När allting är klart i mitt rum så hör jag av mig med en bild. See ya everyone.


Veckan som var...

Hej! Som ni förstår är det väldigt svårt för mig att hålla min kära blogg uppdaterad. Tiden räcker inte till, så är det! Jag är fullt upptagen med skolan nu för tiden. Det är prov, inlämningar, muntliga redovisningar och massor av musikprojekt om vart annat. Det ska ni veta. Det är både kul, jobbigt, hemskt, skrattretande, trött - och slitsamt, spännande, lärorikt och intressant. Ja... Man kan egentligen skriva en hel roman av en massa ord. Ha ha. 

Förra helgen kom i alla fall min kära Olivia hit till mig. Hon är min kusin och vi hade det riktigt trevligt här. När vi inte tittade på Pride and Prejudice pratade vi om framtiden. Det var fint. Tänk vad lite man vet om vad som kommer hända, tänk hur allting bara kan falla på plats eller förändras helt. Allting är verkligen relativt. På måndagen efter helgen gjorde Olivia i alla fall ett studiebesök på min skola. Hon fick delta och vara med på olika musiklektioner. Det var mysigt att hon var med. Hon lyfte den tunga stämningen som man kan röras vid av på en måndag, om någonting till exempel går snett. Olivia är fin. Jättefin.

I torsdags skrev jag prov. Usch och fy vad jobbigt det var. Inte att det var så värst svårt. Det var bara helt enkelt jobbigt att sitta i två hela timmar att skriva ett onödigt prov i svenska B. Vem i all sin dar bryr sig om isländsk fornnordisk mytologi och litteratur egentligen? Allt som innebär asatro, Snorre Sturlasson, Egil Skallagrimson fångar inte min uppmärksamhet så värst lätt. Så är det ska ni veta. Ha ha. Som tur är har jag läst klart om eländet.

Resten av vecka 4 rullade på som den skulle. Jag hade en hyffsat bra imp-lektion i fredags och fick också reda på provresultat i samhällskunskap A. Wow, ibland kan man bli så lycklig för ett sådant. Jag fullständigt älskar att få bra betyg när jag kämpat så hårt för ett. Good work!

Men nu ni kära läsare så ska inte jag sitta här längre. Kl. 16.30 ska jag faktiskt på körövning i missionkyrkan och träffa fint folk, och innan det så lär jag bli tvungen att plocka ordning i mitt rum. 

Ha en trevlig lördag!

.

Stop. Säg inte ett knyst. Jag vill inte höra dina skavande och förtryckande ord. Jag tänker inte lyssna mer på dig, förstår du? Från och med nu är det du som ska lyssna på mig. 
Tonen var dominant och fick rösten att tystna och varenda tanke att tona bort. Den här gången skulle bli den sista. Fy vad skönt att inte säga emot igen, fy vad skönt att höra frihetens basun ljuda på insidan. Fy vad skönt, fy vad skönt, åh så skönt. 
Tiden gjorde väl mig galen, antar det. Vad var det egentligen som hände på vägen till...? Det var inte meningen. Det var slumpen. Jag var i ett otroligt förvirrat tillstånd... Jag visste inte riktigt var jag gick, benen arbetade och hjärnan bara la av. Jag la med av. Men efter bara en sekund blev jag hel, helare än någonsin. 
Hel av att titta in i ditt ljus.. 
Åh.



This summer



Hej! 

Idag har jag spanat lite på olika yrkesutbildningar, yrkeshögskolor och vanliga härliga folkhögskolor. Snacka om att man känner sig lite kluven. Vad ska man göra med livet efter gymnasiet egentligen? Jag har ingen blekaste aning. Det finns så mycket att välja på, så mycket roligt liksom. Jag vill jobba, gå bibelskola, plugga språk och religion och sen plugga till något intressant man kan jobba som och klättra på karriärstegen. Hehe! Njaae, jag vet inte. Jag vet inte alls vad jag ska göra med livet i huvudtaget... Men som tur är går jag ju bara i tvåan än så länge, så jag har ju lite tid kvar att tänka igenom allting. Har ni bestämt er för någonting speciellt som ni vill göra efter skolan? Vad har ni för ambition?

Något annat jag precis gjort är att jag sökt ett sommarjobb. WHOHO! I'm feeling so great because of that. Jag som alltid brukar vara så sen, men inte i år inte. I sommar ska jag hitta ett jobb och tjäna lite stålar som jag kan spara undan till sommaräventyr och även lite höstäventyr? Vem vet vad som händer i framtiden?! Livet har sina spontana vändningar, vet ni. You never know what's gonna happen.

People..

Vet ni att man ibland kan känna sig lätt som en fjäder? Allt kan kännas så underbart en sekund bara. Man liksom flyger, svävar i luften. Det finns inga problem att ta itu med, man är helt enkelt bekymmerslös och det är min favoritkänsla för den känner jag inte varje dag, men när jag väl gör det så mår jag så underbart bra. Jag kan dansa omkring på stan, sjunga små trudilutter och jag tror verkligen att man kan se det i ögonen på en, att man mår riktigt bra. Och vet ni vad mer? Jag älskar att se den lyckan i folks ögon. Att man har ett gott välbefinnande. Det smittar av sig något otroligt. Jag älskar verkligen människor...

... och någonting jag älskar med oss är att vi alla är så olika. Vi har olika utseenden - alla är vackra på sitt sätt -, varenda en av oss har en speciell doft, vi har olika egenskaper, röster, smaker, kläder o.s.v. Varje människa är helt unik. Jag tycker att det är så fascinerande att vi kan vara så olika. Jag menar, i tanke på de miljarder människor som finns runtomkring oss, att var och en har en egen identitet. Att vi skiljer oss ifrån varandra. Åh, vad jag tycker att det är fint.

Så låt oss nu vara nöjda över vilka vi är... Tillåt dig själv känna vara-lätt-som-en-fjäder-känslan lite oftare. Smile at life and it will smile back!

Thank you!

Howdie partner! Så nu är skolan igång. Hur känns det för er? För mig är det helt okej. Finns inte så mycket att göra åt det. Önskar dock bara att jag kunde vara helt frisk. Miss the freedom to sing and dance and being just crazy. När jag ändå håller på att skriva massa osammanhängande grejer vill jag passa på att tacka er för alla dessa fina kommentarer gällande speciellt min pinsamma videoblogg. Era kommentarer är verkligen uppskattade ska ni veta.

Imorgon har jag ingen Improvisation A. Jag har bara alltså engelska B, matte B, samhällskunskap A och sedan slutligen Naturkunskap B - and we've got the best teacher ever!!

Nu ska jag strax gå till min pappas jobb för att få skjuts hem. Ha det!

.

Varför kändes det så verkligt för? Finns sånt? Kan en sån dröm bli till en verklighet? Finns de där ögonen och den där sprudlande känslan inom mig på riktigt? Eller är det sånt som lyder under rubriken fantasi. Jag har ingen aning, drömmar är konstiga, det är det jag vet. De får oss att bli konstiga och frånvarande, men igår natt var jag med om något som ni aldrig kan tänka er kanske. Dock minns jag så klart inte allt, bara några glimtar stannade kvar i mitt huvud som nu upprepats om och om igen. Jag kan inte sluta tänka.

Jag är en sån tjej i fint fodral, jag har hoppat in i en fin klänning. Jag känner mig som Alice in Wonderland, håret är utsläppt och solen skiner igenom mitt fönster. Parsiennerna bidrar till lustiga solmönster på väggen, de är små solar i sig själva som snurrar och jag blir yr och är tvungen att sätta mig ner. Hur en främling tittar på en skrämmer mig lite och jag drar mig tillbaka. Ändå är han fascinerande. Han har ögon själva som solar och en kalufs som är lite rufsigare än vanligt. Vi sitter och tittar på varandras ansikten innan vi pratar, innan han tar min hand och vi springer iväg. Förföljda av något ljud, en färg i mörkare kontrast. Min puls ökar, jag svettas och blir varm. Kanske beror det på värmen ifrån honom, ifrån hans hand. Det är som elektricitet som triggar igång och jag kan inte känna marken längre. Vi springer för fort, vi springer genom skog och på granit. Så fort att vi nästan flyger och jag hinner inte fråga mig själv om vi gör det fören det inte är någon vanföreställning längre. Vi svävar genom luften som rycker tag i håret och i våra kläder. Jag är fortfarande fascinerad över vad som egentligen händer, men vågar inte titta ner, ner på världen. Den där främlingen fångar istället min uppmärksamhet. Han fångar den samtidigt som han leker med mina fingrar och greppar tag om min andra hand och trycker mig närmre. Nu är det mer elektricitet, det bränner lite i bröstet. Hjärtat pumpar snabbare och andetagen börjar bli tyngre.
Plötsligt landar vi på något. Det är levande och hårt. Det är varmt, känns som att landa på förtorkat svavel. Fötterna bränner. När det ryter hoppar jag till, jag tappar nästan balansen men lyckas ändå hålla mig kvar. Kvar på en drakrygg och plötsligt försvinner vi utan att veta vart. Vi försvinner ingenstans.




Lite smått & gott

Lite bilder från Augusti och framåt som legat och tagit plats i min mobil... dock inte världens bästa upplösning. Ha tålamod!















Nu har Let´s Dance börjat och det får jag inte missa. See ya!

Hormonernas dag

Hello!

Det här är inte min dag måste jag bara säga. Det är hormonernas dag och framför allt hormonernas fel när det gäller allt som händer idag. Jag är väldigt känslig. Allting går upp och ner hela tiden och jag är inte riktigt mig själv, hehehe. Men men, imorgon blir en bättre dag, eller hur? Justja, positivt tänkande var det ju!!

Nu ska jag städa mitt rum för att få lite fint. Sen hade jag tänkt mig att jag skulle läsa en bok, om jag orkar. Jo, det gör jag nog. Förövrigt kan jag passa på att säga att jag tog blodprover idag och att de var negativa. Alltså har jag ingen infektion - dvs. varken Mycoplasma eller lunginflammation. Phhhew. Känns riktigt gött.


Ha det!


Videoinlägg 2

Tjenixen! Jag har tagit mig an och gjort en videoblogg som jag själv tycker blev lite rolig och lite pinsam kanske. Det är seriöst helt sjukt att prata in till en kamera, men roligt var det i alla fall. Enjoy people!



Funny Girl

Hello!

Idag tog jag mig an att öva lite. Jag satt vid pianot och klinkade lite på min pianoläxa. Innan försökte jag sjunga lite men gav upp rätt snabbt när jag märkte hur ont det gjorde i min hals och hur hes jag blev. Hope this ain't gonna last forever.

Något annat jag måste nämna är musikalen jag såg imorse på TV:n. Funny Girl, har ni sett den? Om inte, gör det. Loved it! Barbra Streisand är en av de bästa sångerskorna jag vet. Wow. Hennes klang på rösten är så fin, mjuk, len, vacker. Ja, den är så unik på något sätt. Hon är vacker också.

Made my day!






Bläk!

God kväll. Jag har så sjukt ont i halsen nu. Hostan har inte gett med sig än. Känns ärligt talat jobbigt (vet att jag klagar hela tiden, blir sådan när jag är sjuk) att bli så här på jullovet så under den kommande veckan tänker jag se till att jag får en läkartid på något sätt, så att de kan undersöka mig och se vad som är fel på min hals... Orkar inte gå runt och hosta varannan minut.

Japp japp. Men nu snart ska jag gå och lägga mig. Hejdå!

Wella Pro Series

AAAAAAAH. Det är seriöst jättehemskt att jag inte hittar min kamerasladd. Skulle faktiskt vara grymt roligt att fotografera igen. Fotografera nya inköp och nya händelser och det bästa av allt; fina vänner. Oh, nu är jag aningen begränsad... Hur roligt är det med cam-bilder liksom? Går inte ens att jämföra. Buhuhu!

Ja ja ja! Nu ska jag faktiskt ta hand om mig själv lite... är ju fortfarande krasslig även om snuvan börjar lämna mig (något positivt i alla fall... Yes!) Jag ska tvätta håret, sånt är så avkopplande för mig och något som gör det ännu bättre är ju när man har bra hårprodukter. Haha. Jag är nämligen personen som testar olika hela tiden. Strunt samma liksom. Så tänkte jag då, men nu har jag insett att vissa schampo-produkter är mycket sämre än andra. 

Just nu använder jag;



WELLA PRO SERIES. De kostar runt 60 kronor men man får en sådan grym volym och istället för att gå runt med matt hår blir det glansigt och mjukt. Nice, eller hur? Man får ju liksom göra lite reklam för sånt man tycker är bra!!

Now I better go. Have it nice!

Maaaaat

Okej. Tjena! Nu ska jag käka god mat, nämligen nyårsmiddagen vi åt igår. Potatisgratäng och kött... See ya!

Förväntningar

WHOHO! Första dagen på året 2011... Känns det bra? Känner man egentligen någon skillnad? För mig kommer det här året innebära en rätt stor förändring, det förväntar jag mig i alla fall. Jag vill så mycket med det här året. Jag kommer fylla 18 och bli myndig (den tredje januari är det exakt två månader kvar... scary), ett sommarjobb ska jag ha och därför ska jag börja söka efter min födelsedag. Något jag också förväntar mig är att jag ska våga resa mer, göra grymma och roliga saker med kompisar. Jag vill inte vara en sån fegis.

Jag vet inte varför, men jag har alltid tyckt att det varit obehagligt att resa själv med buss till olika platser som man inte kan så bra. Det har varit som en slags fobi. Att alltid gå med rädslan om att tappa bort sig själv, att hamna mitt öde någonstans, utan pengar och utan någon aning om var någonstans man ska ta vägen. Haha. Lite töntigt kanske, men så är det. Därför vill jag övervinna dessa rädslor under det här året. Jag vill äventyra lite i olika städer, det vore jätteroligt faktiskt. Jag skulle vilja åka ner till Göteborg en hel del och utforska den storstaden, Jönköping vore också en ära. 

En annan sak som jag vill med 2011 är att ta körkort, och det ska jag verkligen hålla fast vid, för det måste hända. Jag måste klara det och det kommer jag göra om jag har den här inställningen och den här attityden. Körkortet är alltså en viktig del av det här året.

This year will be so exciting!  Hoppas ni når över era förväntningar!



RSS 2.0