Slumpmässigt

Från och med nu så tänker jag städa mitt rum, plugga svenska, öva inför terminsuppspelet - vilket är på tisdag - och andra julsånger... Det börjar bli fullt upp nu & nervositeten går inte längre att svälja. När tisdag är över hoppas jag på ett leende som aldrig försvinner.

Ha det gött!

pictures.







Spin me around, like you did before
Let me sleep in your arms now
Don't leave, don't leave again.


En kommande redovisning

Okej, redovisning i morgon. Redovisningar, prata högt inför folk är min fobi. Innan jag gör någonting sådant blir jag jätte nervös; jag skakar, mår illa och får allmänt ont i magen. Usch, jag gillar verkligen inte det här. Nu är jag inte så nervös, men det kommer sen, i morgon.

Snart ska jag gå och lägga mig men innan det ska jag öva mer på min redovisning. Wish me good luck, please!


Love

Love is nearly the greatest thing of all, I just love it!


Självförtroende

Vissa dagar är bättre än andra. Det är min mening. Idag har jag varit så negativ till allting, jag har verkligen fått kämpa för att hålla huvudet över vattenytan. Självförtroendet har helt och hållet försvunnit och jag fattar inte ens vad jag gör på den här gröna jorden? Allting är så meningslöst ibland. Jag tänker, hur skulle världen vara utan mig egentligen?

Jag vet att man inte ska klanka ner på och nervärdera sig själv, men jag undrar liksom bara. Skulle det vara någon skillnad alls? Det skulle det, säger en röst i mitt huvud och en annan säger att jag lika gärna kan ruttna och dö bort för jag inte är värd någonting alls.

Jag tror att alla har sådana tankar. Att det inte bara är jag som vareviga dag försöker ignorera den ene samtidigt som man ger plats åt den andre. Att det inte bara är jag som har drömmar om att bli en starkare människa. Att det inte bara är jag som dränker det posetiva och tar in det negativa. Att det inte bara är jag som önskar att jag vore någon helt annan.

Jag har haft dåligt självförtroende ett bra tag, men det har varit kämpigast i skolan. Det var ett tag som jag inte vågade vara mig själv, det var ett tag jag inte vågade säga någonting i klassrummet. Jag har nästan aldrig känt känslan av att jag kan något. Bara den där klumpen i magen om att allt är fel. Fel.

Men även om det känns tufft hoppas jag. Jag hoppas om att jag kanske bli starkare efter den här perioden. Eftersom jag är kristen och har en tro på Gud, tror jag att han kan hjälpa mig och det vill jag säga att han har gjort. Han har hjälpt mig så oerhört mycket, gjort mig starkare och starkare.

Men det jag vill säga till er som läser detta, det finns alltid hopp även om det verkar omöjligt. Mitt hopp står hos Gud för jag vet att han kan bära mig när jag inte längre kan gå. Jag vet att han drar upp mig ur djupa vatten och att han alltid vandrar bredvid mig i skolan, och vakar över mig när jag sover. Han är ett ljus i mitt mörker och han kan bli ett i ditt.


...

Timmarna tickar som minuter på söndagar. Ni vet ju om att jag inte ser fram i mot den sista dagen i veckan. Det är tortyr att påminnas om och om igen om den nya veckan som kommer. Den och dess utmaningar. Men jag har försökt att ta det lugnt. Jag pluggade ju lite matte igår, så jag hoppade över den idag.

Nu ska jag i alla fall hoppa in i duschen.. Sen ska jag nog springa ner till pianot, sjunga igenom lite låtar och sen klinka lite på pianoläxan.

I will get crazy of dancing tomorrow.


Ett inlägg bara för att...

Jag och Stina gick ut och satte oss i busskuren, i närheten av hennes bostadsområde. Tänk att det finns så mycket att prata om. Det finns så mycket saker som händer på en vecka, som man bara måste prata med någon om. Det är roligt att man träffar henne några gånger varje månad, i alla fall.

Godnatt, sov gott!


Telefonsamtal

Vet ni hur glad man kan bli för ett enda telefonsamtal? Jag vet. För några timmar sedan, när jag är på väg hem ringer en tjej jag känner, hon håller på med dans och har även en dansgrupp jag innan gått på. Men efter förra danslektionen beslutade jag mig att sluta. Jag kände mig inte så pigg på att gå, helt enkelt. Men strunt samma.

Hela samtalet handlade om det. Varför jag ville sluta. Jag berättade vad jag kände och hon berättade massor saker hon med, vad hon tyckte och det fick mig att tänka om. Att vilja fortsätta, även om jag inte är den bästa danssösen. Men det är ju just det det handlar om. Man börjar inte på någonting för att man redan är bäst i världen på det, man börjar ju på något för att lära sig och bli bra.

Jag har precis övat lite och snart ska träffa Stina. Vi funderar på att gå ut på promenad.

091118

Mamma har en underbar garderob med jätte fina plagg från härliga 80-talet och frammåt. Just nu provar jag en massa svarta klänningar, hon kanske har något jag skulle kunna ta på mig på någon konsert? Jag tror faktiskt det för jag har hittat en favorit.

Men som vanligt kan man inte få roa sig hela tiden. Engelskan väntar på mig. Puuuh.

Men glöm inte

I morgon är det öppet hus för min skola!

När? Torsdag 19/11 kl. 18.30

Var? De Geergymnasiet..

Kom och joina oss i aulan, där bjuds det på högklassig underhållning!


Café SWARTZ

Hej bloggen!

Idag har jag varit på cafékväll på café SWARTZ eftersom några tvåor från skolan sjöng och spelade. Det bjöds mest på svängig jazz. Jätte mysigt. Benen ville stampa takten och huvudet gungade automatiskt. Jag undrar om jag någonsin kommer bli så bra, i så fall skulle jag bli stolt och lyckligast i världen. Jag menar, att sjunga jazz är inte det enklaste precis.

Hopp, nu är jag hemma i alla fall och klockan slår när som helst tio. Dags att krypa ner med boken i högsta hugg. Jag läser jämt timmen innan jag sluter mina ögon för att somna..

God natt!


Pictures





Mitt hår var så där perfekt igår, det kändes underbart!


The notebook

The Notebook Poster







Ikväll så har jag tänkt att titta på den här underbara filmen. Jag, som så många andra tjejer älskar den här filmen. Den är så otroligt underbar på sitt sätt. Älskar just sånna här filmer.

Vad har ni för åsikter om en film som denna?


Väldigt random

Jag mötte upp Stina lite senare igår kväll. Det var trevligt. Vi gick en mysig kvällspromenad i mörkret. Det snöade först, men sen när jag skulle bege mig hem så gick det över till regn istället. Lusigt!

Mamma och pappa har precis åkt iväg till Allingsås. Jag och brorsorna är här hemma. Det är lite mysigt så där med föräldrarfritt hem. Ingen som tjatar och man får (som storasyster) känna sig lite extra vuxen. Det är ett äventyr med sina motgångar. Haha.

Just nu funderar jag lite på vad jag ska laga för mat. Vi har klyftpotatis, ris och pasta hemma och jag vet inte riktigt vad jag vill satsa på, faktiskt! Aja, jag kommer säkert på något undertiden jag sitter vid pianot och övar lite.


Studiedagen

Den här dagen har varit väldigt seg. Jag känner mig rätt deppig faktiskt, jag är rätt orolig och nervös inför en uppspelning som kommer i skolan mycket snart. Men annars har väl dagen varit rätt bra. Studiedag, ni vet! Jag har sett på film och övat lite grand... Snart är väl till och med dags att sätta igång med svenskan, men orkar jag det nu?

En sak är klar, jag måste städa undan i mitt rum innan jag går och lägger mig.

Vad gör ni när ni är riktigt nervösa eller oroliga för någonting?

Ge mig gärna lite tips, det kan behövas ;)


Aj aj aj, min mage

Det är något fel på mig, seriööööst.. (nej, nu tog jag väl i!) men jag har jätte jätte ont i magen.. Jag ser till och med gravid ut, haha! Det gör jätte ont i magsäcken, den dunkar, spänner och är allmänt stenhård. Jag hoppas verkligen att det går över snart, annars går jag väl sönder... Haha!

Men nu glömmer vi det. Imorgon är det studiedag, så grymt skönt. Just love it! Jag ska då bara vara, slappa, titta på tv och givetvis plugga lite lite svenska. Haha!!

Kram

New moon!





Jag älskar verkligen hela twilightserien. Innan jag började läsa dessa, läste jag knappt någonting alls.. Tragiskt, eller hur? Men så fort jag sett filmen blev jag helt galen i kärleksrelationen mellan Bella och Edward, så jag var bara tvungen att leta fram böckerna... Jag har läst dem på svenska, vill nu läsa dem på engelska!
Just nu läser jag tvåan, som ni kanske kan räkna ut.. Tycker det är smart att göra det precis innan man kommer se den på bio.



My look today!

Men hur gick det med dansen idag egentligen? Ärligt talat gick det skit. Jag vet nog inte om jag ska fortsätta. Det är nog inte riktigt min grej, ärligt talat... Jag borde satsa mer på sången och börja springa mer istället.. För på nåt sätt måste jag ju röra på mig lite grand. 

Jag har inte hunnit öva så jätte mycket nu, efter skolan.. Jag är lat också, orkar inte göra det.. Hehe!

Gillar ni er fritid?

*

I've missed a face for to long
You're so far away
And it's forbidden to dream about you now.
Sorry, but I can't help it!



Miniräknaren

Jag hade matteprov nyss, innan jag sprang in hit till datasalen. Jag har jobbat lite med GEMU-läxan också. Men i alla fall så har jag ingen aning om hur det gick på matten... Allting kändes så weird. Särskilt nu på morgonen. När jag kliver på bussen märker jag att jag glömt min miniräknare hemma. Tragiskt, men sant... MEN jag får låna Bellas, så det gör ingenting.

Men sen på självaste provet, när jag ska gå och hämta miniräknaren där framme, vid katedern så finns den inte där. Hur kommer det sig? Jo, någon människa som är utan snor den. Jag tänker, är det sant? Jag blir helt galen, jag som var så pepp på matten! Men men. Jag fick i alla fall tillbaka den när lämnade in provet.

I eftermiddag kl. 17 ska jag dansa... Det gör jag varje måndag. Vi är bara fyra i min grupp, men det är jätte mysigt.. Man lär sig ordentligt då, i alla fall. Och ikväll ska vi faktiskt röra lite på oss och vara i De Geer hallen istället för i den lilla danshallen i kyrkan. Haha.

Jag antar att jag inte kommer hinna skriva så mycket mer ikväll... Jag behöver öva sång ordentligt, även fast jag är lite krasslig i halsen. Men jag repar mig! (:

Min dröm

Jag tror jag har pluggat matte i över två timmar. Hur mycket ska man egentligen läsa in på matteprov? Det känns inte värt att lägga ner flera timmar på något så onödigt... Hehe, nu tog jag väl i. Men matte är inte så där jätte viktigt för mig. Jag satsar inte på ett så högt betyg i det, för jag vet att jag blir lätt begränsad i det ämnet. Men det vore ändå en dröm om man lyckades komma högt.

Jag är nu inte den personen som har högst betyg och klarar sig bäst i skolan. Jag kämpar väldigt mycket med många ämnen. Eftersom jag är väldigt långsam av mig, hinner jag inte med allt i skolan, så det blir mycket att ta hem och plugga ifatt. Men jag har alltid haft en dröm, drömmen om att kunna stå där på studentdagen med kuvertet med de höga betygen i min hand. Jag vet nog inte om jag skulle skratta, gråta, skrika, sjunga eller jubla om det inträffade. För just nu känns det inte så.

Men om man får leva sig in i en fantasivärld, vad drömmer du om då?

Detta är en av mina drömmar. Att känna att man lyckas hela tiden.


My too short weekend

Helgen har bara sprungit iväg och gömt sig i skogen. Så är det jämt. De ska jämt gå över, när man precis börjar känna ro och frid. Jag är jätte trött nu.. Och jag har ett matteprov som väntar på mig... Så jag måste sätta fart nu och plugga.

Negativa tal
bråk
procent

Även fast Matte A bara repiterar det man gjort i nian, så betyder inte det att det är slappt. För en del kanske, men inte för mig.

Ni som går första året på gymnasiet, vad tycker ni?



Jag bjuder på en bild från i fredags, då vi hade maskerad i skolan..

Ha en fortsatt trevlig söndag allihop!


Vem är jag?

Hej allihopa! Jag har startat en ny blogg, och här har jag faktiskt tänkt skriva om saker jag tycker om och intresserar mig, min vardag, om skolan jag går på - hur det går med alla musiklektioner och konserter, mina vänner och mitt liv som tonåring.

Jag heter Victoria och är bosatt i ett mysigt lanthus, utanför staden Norrköping. Människorna som ständigt omger mig är Mamma, pappa och mina småbröder Matthias och Benjamin. Jag fyllde 16 i mars och mina bröder är 15 och 7 år gamla.

Jag är en tjej som kämpar när det gäller det mesta. Ett dåligt självförtroende kan hindra mig att göra vissa saker, och detta är min svaghet.

Ja, det där var lite information om mig. Hoppas den här bloggen blir bra och fin, så som jag tycker att den ska vara.

Stora kramar!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0