Fin dag

Hopp hopp. Uppstigen för längesen och vaken. Fullt upp också! Jag har en del saker att ta i tu med idag ska ni veta. Så detta blir ett kort inlägg. Och sen hinner jag nog inte blogga nåt mer idag! Men tar med mig kameran och knäpper massor av bilder. Detta är en fin dag. Ha det gött!



Harry Potter

Hej! Är hemma efter en ytterligare underbar kväll, denna gången hos min vän Clara. Vi åt grillat, hade andakt, pratade och skrattade. Tummen upp, säger jag. Hoppas ni också haft det fint. Nu ska jag i alla fall läsa lite ur Harry Potter - och De Vises Sten. God natt så länge. 


Daily look fredag



Haha. Jag har hittat en bra outfit-plats i mitt rum som ni kanske har märkt. Och detta är nog min tredje outfitbild också. Wow! Tycker det är skitkul att fota mig själv med hjälp av självutlösaren. Hahahah! Bip bip bip bip bip... klick! ;) Kan det där ljudet utantill nu vill jag lova. Hähä.

Today:

Ridbyxor Ginatricot
Vit tröja BikBok
Randig tröja á la mammas garderob



Pins


Dessa otroliga, fräna, underbara, färgglada, icke färgglada, fantastiska, små, uppmuntrande pinsen köpte jag i Uppsala på konferensen. Är de inte fina? Jag älskar dem. Tänker sätta de på min tygväska jag någon gång ska köpa innan skolan böjar. Fatta vad de kan glädja folk. Speciellt den gula, den gläder mig själv väldigt mycket i alla fall. Och den med hjärtat är också väldigt fin. På den står det: "framför allt som skall bevaras, må du bevara ditt hjärta, ty därifrån utgår livet." Väldigt uppmuntrande.

Självklart

Nu börjar det bli så där sent igen. Usch. Klockan är lite drygt över halv ett och jag sitter här och löjlar mig framför Facebook. Jag har inget liv. Jag drömmer så mycket hela tiden om ditten och datten. Om sånt som är så omöjligt, sånt som inte någonsin kommer att fungera. Sen så lämnar alla tankar sår, sår som vill sätta sig djupt in i hjärtat. Men självklart måste man förhindra något sådant. Självklart ska man inte tänka dumma tankar. Men självklart ska man ändå drömma.

God natt.

Jeans har karaktär


Idag kände jag mig bekväm i att gå i min grå bomullströja från H&M och i mina blekta jeans från WEAKDAY. Köpte jeansen i april, när vi var i Stockholm med hela musikgymnasiet för att titta på opera. Älskar dem. Jeans har karaktär. De medför en viss känsla. I dessa känner jag mig lite coolare än jag brukar och kanske lite säkrare.

Olivia was here

Hej! Jag, mamma och Olivia kom hem igår från Uppsala och vi har haft det jättetrevligt. Trotts att man varit väldigt seg och trött har allting varit jättebra. Vi har gått på en massa underbara möten med härlig gudsnärvaro, träffat härliga människor, köpt fina grejer ifrån boktältet och ätit massor av mat emellan varven. Låter det inte skoj? Vi hade det i alla fall :)

Men nu har Olivia tyvärr åkt :/ Det är lite sorgligt eftersom vi hade tänkt gå på Eclipse men hann inte med det. Men aja, antar att jag får gå på den med någon annan (Alicia, vad säger du?) Haha. Men här har ni en massa bilder från de dagarna hon var här hemma hos mig (dock inte bilderna ifrån Uppsala):





Vi fick för oss att vara lite tjejiga första kvällen och la därför ansiktsmask och lyssnade på Salem och The Killers. Underbart



Här visade Olivia upp fel ansiktsmask (denna använde jag), hon använde jordgubb och jag aprikos



Spöket Laban



Vackert? Ohja..



En aning underhållande kan jag tycka, haha. Vi gjorde mycket mysigt när hon var här. Vi dansade mycket till Virgin Mary och njöt av Romeo and Juliet - The Killers. Annars myste vi bara och snackade om allt mellan himmel och jord. Olivia är en tjej jag verkligen delar mycket med. Kan snacka med henne om allt! Love you, cousin.

Det har varit lite dålig uppdatering men j...

dsc00711 (MMS)

Det har varit lite dålig uppdatering men jag har ett liv och har det roligt med min kusin. Just nu är vi på väg till Uppsala, europakonferensen. Ha det gött!


Lilla grårandiga





Randig tröja gammalt fynd ur mammas garderob
Jeans Monki

Lite enkelt så där. Sorry för suddiga bilder men det är alltid något. Ingen speciell outfit egentligen. Kände bara för att klä mig lite höstigt idag. Haha. Det är ju mulet och så. Skitväder kan jag tycka. Men aja, det fina kanske kommer tillbaka något innan skolan börjar igen. Hoppas det. Men nu ska jag fixa i ordning mig lite mer tills jag, mammsen och minstingen drar in till staden för att hämta upp min kusin. Ha det så länge! :)

nystädat och fint enligt mig






Jag har äntligen städat mitt rum (vilket jag egentligen skulle gjort för två dagar sen). Det känns nästan som en befrielse faktiskt. Det är ju inte särskilt kul att städa direkt - åtminstone tycker inte jag det - men det är ett måste, och det är faktiskt så att min saknade kusin Olivia kommer hit imorgon, och då är det fint med städat rum kan jag tycka. Vem vill komma in i en svinstia egentligen? Hah!

Jag känner panik nu. Hoppas det går över imorgon...

Ny design tyvärr..

God eftermiddag allihopa! Jag hade det jättetrevligt igår inne i stan. Det var nice att träffa alla vänner. Har ju inte sett dem sen midsommar. Haft fullt upp så detta var mycket efterlängtat. Vi fick skjuts av pappa in till stan och utförde några ärenden innan vi blev skjutsade och avsläppta hos Dennis och Alicia. Och under kvällen bjöds det på mycket. Vi grillade och jag lyckades tigga till mig två korvar från Alicia (hahaha... jag är bäst.) Sen blev det även mycket snack innan vi tog bussen, sen tåget hem. Det lät som en rätt fin kväll, eller hur?

Som ni också kanske sett när ni klickat in här har jag gjort om designen helt. Det blev något konstigt med den förra.. :( och jag känner mig lite bitter för det. Ines hade ju gjort den så fint... Suck!! Men jag hoppas att denna designen kommer duga ett tag. Jag är seriöst trött på att jag ständigt gör om min blogg hela tiden. Det är inte kul att aldrig känna sig nöjd, men nu så tänker jag ha den här ett bra tag. Vad tycker ni? Headern är jätte tråkig, haha, det vet jag. Men har ingen fin bild som jag skulle vilja ha så den får också vara ett tag.. aja.




Hej på er. I've been a naughty girl. Städa...

dsc00707 (MMS)

Hej på er. I've been a naughty girl. Städade inte upp allt i mitt rum igår. Dåligt av mig verkligen. Men jag tänkte göra det nu. Här ska dammsugas och damma. Haha. För övrigt åker jag och brorsan in till stan ikväll för att umgås med vänner. Ikväll hoppas jag vi åker hem till Alicia och Dennis. Vore jätte trevligt att träffa alla underbara vänner. Har inte sett dem på så länge. Ja, men nu ska jag inte skriva mer utan jag ska städa. Ha en fin dag. Kram!


Hejsan. Testar nu att mobilblogga. Ska spr...

dsc00702 (MMS)

Hejsan. Testar nu att mobilblogga. Ska springa upp till mitt rum snart. Puss.


I natt sov jag i alla fall som en stock...





Hemmatjej. Haha! Men god morgon. Hoppas att det är bra med er (haha, känns som jag alltid börjar mina blogginlägg så :P) Jag har sovit någorlunda bra i jämförelse med nätterna jag tillbringade på Styrsö. Hah. Vi sov i en kyrka där det var apvarmt och inte fanns det gardiner som kunde stå emot ljuset en aning, så flera nätter i rad vaknade jag klockan fem på morgonen. Kul va? Men i natt sov jag i alla fall som en stock. Det var mysigt! :)

Har precis ätit frukost och tittat på film, så ska väl strax gå upp och städa i mitt rum som inte är så värst fint just nu... jag behöver också packa upp resväskan med alla kläder... mmm, snaaaaart. Men först tänkte jag faktiskt fixa så att jag kan mobilblogga. Vore inte det rätt coolt? Tänk om man gör nåt mysigt och vill dokumentera det direkt istället för att vänta tills man kommer hem? Om man vill det är det ju smart att mobilblogga liksom. Även om bilderna inte ger bra kvalité. Jag har verkligen en skitmobil, men strunt samma.

Vi ses nog under dagen. Kram!



Nu är jag hemma...

Hej på er. Nu är jag hemma, vilket känns jättebra. Jag har haft underbara dagar nere på västkusten. Jag har besökt magnifika Styrsö där alla åker moped eller golfbil, legat på varma klippor och badat i det uppfriskande havet, gått kvällspromenader och sett på solnedgångar och bara tagit del av underbar gemenskap. Här kommer några bilder från första dagen jag var där.. Under veckan kommer jag lägga in flera bilder ifrån vår semester.







Människorna som fixat att vi kunde komma till styrsö kom och hämtade oss med båt. Lyxigt kan jag tycka.

















På kvällarna brukade jag skriva på en berättelse som inte har nåt namn. Funderar i alla fall starkt på att fortsätta på den. 

Gillar ni också att skriva noveller?

See you in ten days

Hej på er! Sitter nu och envisas med mammas kamera. Försöker ladda in hennes bilder i min dator eftersom det inte fungerar att göra det på den stationära. Suck! Det som är så jobbigt är ju att det inte vill fungera. Datorn hittar inte bilderna så jag har blivit tvungen att sitta här och kopiera över dem från kameran till datorn. Det går så segt men nu är jag äntligen färdig. Ska bara bränna över alla bilder på några CD-skivor nu.

Annars åker vi iväg till Göteborg idag så ha det underbart här hemma. Tar med mig kameran och jag lovar att det blir en hel del bilder! :) Pussen, see you in ten days!

Packar





Hejsan alla fina människor! Som ni ser på bilderna har jag hållit på att packa lite grejer. Imorgon ska jag nämligen till Göteborg, min favoritstad. Den är så vacker, det kan ingen av er förneka. Göteborg har så mycket att erbjuda. Staden har jätte många köpcentrum, gott om hav och sjöar, göööött folk som man kan umgås och vara sig själv med, go dialekt och massor av underbara öar runt omkring. Pick and choose I say! :) Det finns ju Hönö, Öckerö, Styrsö och massor av andra. Själv ska jag till Styrsö. Det ska bli jätte mysigt. Hoppas på super fint väder. Förra året var det bara fint en enda dag, vilket var lite tråkigt, så nu hoppas jag verkligen på fint väder.

Ni då, ska ni också resa bort en massa nu i sommar? 

Kram!

Det är värt till varje pris att kämpa på

När jag sitter på bussen in till stan eller från stan brukar jag fantisera. Fantisera om allt möjligt. Men jag fantiserar nog mest om framtiden. Det kan vara mitt liv som vuxen. Vad kommer syssla med egentligen? Har jag någon intressant utbildning? Om ni inte redan förstått det så har jag väldigt höga krav på mig själv. Ni som läst min blogg under mitt första gymnasieår har nog förstått det. Dessa höga krav kan tas på två olika sätt. Antingen är de positiva eller negativa. De är positiva för att de får mig att kämpa på för jag strävar för att komma någonstans. De är negativa när de knäcker mig (vilket händer när jag inte når dit jag vill) 

Jag tror ni också märkt på mig att jag knäcker mig själv väldigt lätt. Det är inte okej, jag vet det, men också är det jätte svårt att bli av med. Men jag kämpar på som sagt och märker sakta med säkert att jag går framåt. Och hur härligt är inte det att se resultat? Jag personligen tycker att det är
underbart. 

Och nu återgår vi till det där med framtiden. Jag undrar så hur mitt liv kommer se ut om några år. Tänk om jag fortsätter kämpa på och lyckas gynna mig en fin utbildning. Alltså, jag skulle bli världens lyckligaste människa. För tänk er själva... ni kämpar på som galningar i skolan, ni får inte högsta betyg på alla prov även om ni pluggar flitigt men ni försöker i alla fall, och det viktigaste är nog att man i huvudtaget försöker och alltid gör sitt bästa. Att man aldrig ger upp. Man kan inte göra mer än så. Och därför kan jag tycka att man gör sig förtjänt av en fin utbildning.

Tänk er själva. Tänk er de som inte ens behöver plugga alls för att få de där topp-betygen. Tänk er de som bara latar sig igenom skolan, de som alltid är på topp och kommer in på vilken utbildning som helst. Hur kul är det egentligen för dem att stå där med utbildningen? De kommer givetvis känna sig super nöjda och tacksamma. Men ändå - nu tänker jag utifrån mitt eget perspektiv - fatta och stå där när man läst färdigt med facit i hand att man klarat det. Att man lyckats kämpa sig igenom alltet istället för att kanske "latat" sig igenom det. Den dagen lovar jag er att jag kommer vara mycket stolt. Stolt men framför allt tacksam.

Är det några fler som känner som jag eller är ni alla därute ungdomar med topp-betyg kanske?
Kram!

Snart stan

Hello! Jag drar snart in till stan för att köpa nödviga saker. Ha det bra hej!

Jennifer and I






Dessa två bilder är tagna av min kamera (min Nikon D40) fast inte av mig personligen. Detta var för precis ett år sen då min storkusin Johannes stod bakom kameran. Vad tycker ni? Dessa har jag givitvis redigerat!

Jobbtest

Din personlighetstyp:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, studievägledare, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.


Resultatet av jobbtestet som jag precis gjorde! :) Vissa karriärer var väldigt intressanta, andra inte. Skulle aldrig i hela mitt liv kunna passa som läkare. Hahah. Men psykolog, skribent, studievägledare, marknadsförare, fotograf eller socialarbetare vore kanske nåt för mig! Haha. Gör testet här.


Bålgeting här inne...

Jag håller seriöst på att dö!!! (nej men nästan) Det är en bålgeting här inne. AAAAAAAHHHH. Jag får panik och vet inte vad jag ska göra. Är hopplöst livrädd för dem. De låter som traktorer och är bara allmänt hemska. Men åååh, hoppas den försvinner ut. Har ju öppnat tvär drag. Men usch. Jag är livrädd verkligen! Men får ignorera den ett tag och tänka på vad jag måste göra istället för nödvändiga saker.


Städa rummet

öva piano och sång

Få ut den äckliga bålgetingen på nåt sätt




Ha det fint allihop!





Eclipse

Jag tror jag ska krypa i säng snart om sisådär ett tag. Först ska jag nämligen läsa lite ur Eclipse. Det är galet vad jag älskar Twilight!

L'oreal's Double Extension Mascara

Hej! Jag är nu hemma efter att ha spenderat två dar borta hos mormor och morfars sommarställe. Tyvärr inga bilder. Kände inte för att fota när jag var där konstigt nog. Hehe! Annars, hur mår ni? Hoppas på bra för det mår jag.

Tänkte ta upp en sak som jag verkligen skulle vilja ha just nu...




Nämligen L'oreal's Double Extension Mascara. Har aldrig testat den förut men alla säger att den är grymt bra och att man får himla fina fransar av den och att den ger volym. Därför skulle jag vilja ha den. Jag tror den skulle sitta fint på mina fransar eftersom jag har rätt långa normalt. Det svåra med vanliga maskaror (tycker jag) är att det inte går att ta på tjockt lager för att det då ser för kletigt ut. Men med denna använder man ju två olika maskaror. En grund som är vit och sen den svarta vanliga. Alltså löser den kanske mitt problem.

Har ni testat den? I så fall, vad tyckte/tycker ni?

Pussen!



Myggorna igen...

Måste bara börja med: DET BLEV INGEN SÖMN I NATT!!! Jag låg och vände på mig hela natten men ingen sömn inte. Det var alldeles för varmt och myggorna gjorde mig rent ut galen. Hatar dem och jag vet att det är ett strångt ord men ändå. Myggor kan man hata. Det finns inget positivt med dem? Eller vad tycker ni? 

Min dag blev väldigt seg i alla fall till en början. Men jag piggnade till så småningom. Har hjälpt till lite och måla stugan till och från. Ni skulle se vilket resultat! Man kan se det redan nu och WOW :) hihi.

Now it's time for sleep again. Och jag flyttar ner till golvet för att få lite mer sömn i natt. Natti! 

Döda alla myggor åt mig, tack!

God natt. Eller, det är väl så man säger så här dags? Jag tror det i alla fall. Pappa tog med sig sin dator med trådlöst internetuppkoppling hit så jag tänkte uppdatera lite nu.

Vi har haft en jätte mysig dag tillsammans med lite släktingar. Det har varit mat, födelsedagssång med tårta och givetvis en hel del bad. Hur kan man inte bada när det är så här varmt liksom? Jag och brorsorna tog kvällsdopp förut. Vattnet var så otroligt varmt och skönt. Man kan ju vara i hur länge som helst. Jag kände att jag nästan aldrig ville gå upp men jag fick ge efter eftersom minstingen frös. Vad gör man inte som storasyster alltså? ;) Haha!

Nu ska jag sova. Hoppas verkligen att jag sover bättre i natt och att inga flugor eller myggor ska förstöra min sömn. Men man vet aldrig. De lurar i alla vrår... Men får la skita i dem. Det är viktigt att jag sover bra eftersom vi lär gå upp tidigt imorgon för att börja måla stugan. Att få sommarstugan målad är vår present till morfar faktiskt, så det är bara att göra. Men nu ska jag inte babbla på mer.

God natt. Döda alla myggor åt mig!

Mormor och morfars sommarställe

Hej och god förmiddag! Fy vad jag har sovit dåligt i natt. Jag försökte sova i mitt rum efter vi öppnat tvär drag, men gick det? Nej! Det hela slutade med att jag fick gå ner till undervåningen och lägga mig i soffan där det var lite (pytte pytte pytte lite) svalare. Kan nog säga att jag inte sov som en söt liten prinsessa i natt i alla fall. Minns att jag vaknade någon gång vid tre och fyra på morgonen. Suck! Försökte somna om men alla dessa irriterande flugor förstörde allt. De ska jämt hålla på och surra en i öronen och kickla en på benen. Faktiskt hatar jag dem. Det skulle inte göra något för mig om de inte fanns. 

Idag blir det inte en hänga-hemma-och-slappa-dag, utan hela familjen åker till mormor och morfars sommarställe för att fira morfar som fyller år. Vi kommer vara borta till tisdagen tror jag att det är sagt, så jag kommer inte uppdatera bloggen förens där efter (men kameran hänger ju ändå med så det blir bilder). Så är det. Det ska faktiskt bli grymt skönt att åka dit. Jag älskar att vara där. Det är så vackert. Mormor och morfar bor i en gullig liten röd  stuga med vita knutar som  har ett gästhus jämte sig (där vi ska sova då) som heter Farfars rum (mammas farfar bodde nämligen där när han levde). Det går en liten gullig grusgång upp till deras stuga från lantvägen man åker på för att komma dit. Om du skulle ställa dig på deras grusgång skulle du se deras sjö som kallas för Annsjön. Du skulle också se all vacker natur runtomkring. För att komma till sjön får man gå en liten bit på lantvägen. Man passerar gamla hagar och andra gulliga hus där våra släktingar bor. Om du visste vad härligt det är att gå där. Så fort man går förbi någons hus vinkas och hejas det. Efter man har badat och går vägen tillbaka kan det hända att man blir bjuden på fika någonstans och man blir så illa tvungen att hoppa studsmatta och se till småsysslingarna.

Hihi.. Det där var lite om mormor och morfars sommarställe. Men visst låter det mysigt? Hoppas att ni också har nåt sånt ställe att gå till ibland. Det kan vara skönt att bara rymma till en sån plats ibland kan jag tycka, där man kan vila själen och slappna av utan att tänka på alla jobbiga problem runtomkring.

Nog om det. Jag måste nämligen springa ut till bilen nu för vi ska strax åka iväg. Ha det underbart dessa dagar!! :)



Victoria gör sallad





Japp. Jag gjorde en sallad till lunch-middag idag och den blev faktiskt jätte god. Använde mig av isbergssallad, tomater, paprika, pasta, bacon och feta ost. Smaskens. Jag tycker det känns så fräscht att äta sallad ibland. Det känns som om man känner sig mycket finare efteråt. Haha. Konstig jag är som känner så...

Ska nu titta på Miss Marple om det går... Det hade ju säsongsstart i onsdags eller när det var. Och jag som älskar små deckarserier! De är så spännande och Miss Marple är ju så söt att man inte kan annat än tycka om henne. Hihi!

Ha det så länge.

Utsvulten tjej

Hej och hå. Familjen har stuckit iväg på utflykt igen men jag valde faktiskt att stanna hemma. Är så trött att jag vill vila upp mig lite grann. Hur mår ni och vad har ni för planer idag? Vädret är ju fint liksom så ni har säkert någonting skoj på gång! :D 

Annars ska jag nu faktiskt gå ner och äta frukost. Mums. Jag är utsvulten.

Puss.

Östkusten

Är nu precis hemkommen efter en mild dag ute på östkusten. Jag, mamma, pappa och minstingen åkte till Arkösund vilket var jätte trevligt. Vi solade på klippor, åt mat och fikade och badade. Jätte mysigt faktiskt. Det var också skönt att inte solen stekte på för mycket. Det kan vara härligt med ljumma vindar också.

Just nu sitter lillebrorsan bredvid mig och tittar i någon leksakstidning. Jag har också en stor godispåse som väntar på att bli uppäten (heheh) och en film som jag gärna vill se. Vi köpte nämligen Alice i underlandet nyss och jag bara älskar den filmen. Såg den på bio för några månader sen. Dock kommer vi se den med svensk dubbning  ikväll (hatar verkligen när asbra filmer/TV-serier är dubbade till svenska), men antar att jag överlever. Hehe :)

Ha en trevlig fredagskväll. Nu ska vi sätta på filmen. Kram!

Bråviken

Godmorgon! Idag åker jag och familjen på en sån här utflykt igen. Den här gången till Bråviken. Hoppas ni alla får en jätte fin dag och att ni går ut i solen och njuter av dagen. 

Kram :)

Matthias och jag











Jag och Matthias redigerade lite foton från vår lilla utflykt till Varamobadet nyss och jag tänkte ladda upp dem här på bloggen eftersom jag var på sånt humör. Hehe. Bilderna precis ovan på mig är lite roliga. Hahaha. Vet inte riktigt vad jag gör. Men jaja. Enjoy!

God natt.

Can't sleep













Födelsedag med tårta

Hej allihop!! Idag har jag varit en duktig flicka som inte suttit någonting framför dumburken, vilket man också kan förstå eftersom min pappa faktiskt fyller år idag. Hela 45 år. Tänka sig! Haha. Han fick min arbetskraft i två (eller typ tre) timmar i present, så jag har skrapat bort gammal färg från en del av staketet runt om vårt hus och lagt på ny. Man såg verkligen ett bländande resultat. Dessutom var jag så närgången i mitt arbete att jag fick målarfärg i håret. Hehe. Inte kul alls. Verkligen inte! Men det är borta nu. Lacknafta fungerar faktiskt till hår också ;)

Förutom att arbeta har vi givetvis fått äta tårta och nyss grillade vi karéer. Mums mums, säger jag bara. 



Tårtan som mamma bakade. Jättegod. 



Ser det inte lite gott ut? :)

När jag ser på bilden ovan på tårtan blir jag hemskt sugen på att springa ut och ta mig en bit. Jag ska nog göra det nu. Haha. Småätaren Victoria.

Ha det fint!

RSS 2.0