<3

Den här dagen är bara hemsk på alla sätt och vis. 

My eyes are hurting now but actually, I don't mind.
There are so much people out there who have it worse.
I don't have a clue how I feel right now. 
All I know is that I am thinking about
you. 
I am so sorry for your lost.

Vårstormen

Jag är så glad glad glad. Våren kom verkligen med storm idag. Äntligen börjar solen titta fram. Tänk att jag kände på mig det i morse, så jag tog på mig en vårig, fin, röd klänning med vita prickar på och den har jag minsann dansat i hela dagen. Jag har varit överlycklig. Vår vår vår. Ja, våren är verkligen som en befrielse. Allt det gråa ruttnar bort och dör ut, det äckliga gamla försvinner och det nya vackra föds. Våren väcker nya känslor och intryck. Den är bara positiv för mig. Underbar, helt enkelt. 

Kom hem för typ en timma sen till lite sjuklingar. Pappa och Benjamin har fått feber. De har riktigt hög feber tydligen, så de ligger helt utslagna i sängen. Stackarna. Just när det är så fint väder ute kunde de inte njuta av den. Tycker verkligen synd om dem.

Sen jag kom hem har det i alla fall inte hänt så oerhört mycket. Jag har börjat plugga lite inför idrottsprovet som är på torsdag, övat lite piano och ätit lite. Visst är det intressant att läsa vad jag har hunnit med och göra?! Knappast. Vet inte varför jag skriver det ändå... för att reflektera lite över dagen, kanske? Kan det vara så, Victoria?

Love from Victoria



Hjälp mig

Hej, jag har precis mailat några sommarjobbs-ansökningar (oj, långt ord?), så det känns väldigt skönt. Nu innan mars är slut ska jag vara på min jakt efter lite mer sommarjobb som man kan söka. Jag vet nämligen om att Finspångs kommun hade några jobb att erbjuda för ungdomar i ettan och tvåan. Men vi får se om senaste ansökningsdatumet gått ut, det kan ju vara så.

Förövrigt kommer jag få ett skittufft påsklov eftersom jag behöver skriva mitt argumenterande tal och även plugga till spanska-provet som kommer veckan efter (detta har jag redan nämnt, I know). Suck! Jag vet inte ens vad jag ska argumentera mot/för. Det är så sjuuukt svårt att veta. Jag menar, egentligen finns det ju hur mycket som helst att välja mellan. Det är ju det som är så förvirrande. En annan sak som är jobbig är att jag är sämst på att argumentera. Jag är liksom inte tjejen som brukar övertala och ge allt för att få rätt. Haha. Jag är tvärtom. Jag brukar mest sitta tyst och ta in och filosofera kring vad alla andra tycker och tänker. Jag argumenterar nog mer inombords. Det kanske bara är så att släppa ut alla känslor och berätta hur man tycker och tänker. Aja. Gud, hjälp mig!

Nu lämnar vi detta. Orkar nämligen inte prata om det mer. Pappa och jag fikade i alla fall på Lindahl's efter skolan. Mys mys. Vi svängde förbi Coop på hemvägen för att köpa hem lite grejer. Annars har det inte hänt så mycket mer. Hade tänkt att öva lite just nu. Duktigt, va? 

Love, Victoria

Allt som händer inombords

Min blogg är världens tråkigaste nu, jag vet. Men min kamera är kass nu när det är lite mörkare och jag ser också väldigt död och blek ut nu på helgerna, så jag väntar lite tills våren kommer med storm och solen lyser starkt och blommorna lyser vackert och klart. Jag känner verkligen att det är väldigt grått ute. Jag känner mig även grå just nu. Hoppas verkligen den känslan försvinner när våren kommer. Efter regn kommer solsken, kan man ju säga.



Detta beskriver allt som händer inombords just nu.



Lite saker att göra

Så var det söndag igen... Jag vet inte vad det är med dem men en sak är säker: de är jobbiga! Varje söndag kan man inte låta bli att tänka på vad som kommer under den följande veckan. Alla jobbiga saker som redovisningar, läxförhör och prov. Man påminns av alla skolarbeten och det påverkar ens humör. Men det kan ju också bara vara så att jag känner så här.

I veckan som kommer måste jag (förmodligen) sjunga på mukon.. Men har jag någonting att sjunga? Jo.. Det har jag och jag vill göra det enkelt för mig, så jag sjunger nog någon låt som vi sjöng i fredags på spelningen. Det blir bra! Sen får jag inte heller glömma att börja skriva på mitt argumenterade tal (vad i all sin dar ska jag snacka om?) eller börja plugga inför spanska-provet som kommer efter påsklovet. Mhm.. det är minsann lite grejer att ta tag i veckan som kommer, det ska ni veta!

Annars, what happens today? Typ inte så mycket. Jag ska skriva klart mina CV och maila dem till olika restauranger. Fint. Det ska bli otroligt skönt när det är gjort. Öva också, det är viktigt! 

Ha en fin dag!

Sweet spring-summer things








Jag är verkligen heeelt kär i vår-sommarens mode. Titta på de söta prickiga klänningarna från BikBok, är de inte världens vackraste? Jag måste i alla fall bära någon av dem i sommar. Ett annat måste är de blommiga solglasögonen och shortsen från Monki. Åååå.. "give me some money", I say.

Just nu lyssnar jag i alla fall på Mika och myser här.. Har övat piano i typ 45 minuter idag. Är väldigt nöjd! Haha.

10



Kl. 11 vaknade jag ungefär. Skumt eftersom jag brukar vara morgonspigg. Men den här veckan har varit rätt tuff även fast vi inte haft mycket på schemat känner jag mig rätt slutkörd faktiskt. Jag vet ännu inte vad det beror på. Kanske tänker jag alldeles för mycket på allt som kretsar runt omkring mig. Så kan det mycket väl vara. Jag måste sluta med det. Ni vet, om man tänker för mycket på tuffa och jobbiga saker kan det resultera i att man mår väldigt dåligt till slut.

Konserten i torsdags var i alla fall väldigt bra. Visserligen var det inte bara Debussy. Det var typ ett kort stycke som symfoniorkestern spelade som var skrivet av honom. Haha! Det var i alla fall skrivet för harpa och stråkar, väldigt fint. 

Nu ska jag klä på mig lite, kanske titta på någon fin film och sen städa mitt rum.

9

Det är konsert med SON ikväll i DeGeerhallen. Jag tror att det kommer bli jätte bra. Kvällens kompositör är Claude Debussy och det kommer spelas upp stycken skapade för harpa. Fint. Det kommer bli jätte fint! Älskar att bara luta mig tillbaka, blunda och lyssna på den klassiska musiken. Den är svävande på något sätt. Den ger en massa nya intryck och skapar en lugn stämning. Jag tror verkligen att det blir bra ikväll.

Snart ska jag, Eva och Malin (några klasskamrater till mig) gå och köpa pizza. Jag har varit en dum flicka som inte ätit mer än frukost och en apelsin på hela dagen. FY SKÄMS. Så nu är jag förstås lite hungrig och lite allmänt borta.

Önskar er allt gott! 


8

Sängen väntar efter en lång och anstängd dag. Puuuh. Skönt att äntligen vara hemma och snart få sova. Efter utvecklingssamtal, sång, övriga ämnen och cellgrupp blir man rätt trött, kan jag säga dig. Utvecklingssamtalet var i alla fall bra. Fick reda på vad jag hade för omdömen i alla de teoretiska ämnena. Det såg rätt bra ut, enligt mig.. Men visserligen kan det se bättre ut, men jag är trots allt inget MVG-barn. Men jag är Victoria och det är viktigt att jag får känna att jag är mig själv i allt jag gör i skolan. Jag får verkligen inte pressa mig själv så mycket som jag gör ibland. Jag måste verkligen börja inse faktum att jag är bra som jag är!

Nu hoppas jag förstås att jag kommer fästa mig fast vid detta så hårt att inget kan gå mig emot (hehe). Men man ska alltid hoppas och aldrig ge upp. That's right?!


7

Det är en liten mys dag som ligger framför mig idag! Därför har jag på mig mjukiskläder för det är mysigt att gå omkring i. Just nu lyssnar jag på Ingrid Michaelson - en sjukt bra tjej med en sjukt fin röst! Spotifya säger jag bara.

Jag måste bara säga att jag hade en sjukt bra dag igår! Vi övade mycket - i typ 6 timmar i sträck, så känner att halsen är lite ansträngd nu - och spelade upp lite på ett 50-års kalas, så där spontant men kul! :)
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Kanske titta på film och smaka kladdkakan mamma bakade för någon dag sen? Lite lockande!

6

Jag ska ner och äta lite frukost nu och sen ska jag faktiskt dra in till stan för att öva lite med några kompisar. Men hur kommer det gå? Jo, det kan man ju undra eftersom min hals gör ont och jag inte kan ta en ända fin ton. Antar att jag får dricka minst 10 koppar fulla med honungsvatten.
Puss!

5

Helg helg, äntligen helg! Så sjukt underbart.. Även fast jag egentligen haft en slapp vecka så har den varit jobbig. Mitt humör har varit okontrollerat och jag har deppat över många saker. Jag vet inte vad det beror på men en sak är säker, jag känner mig annorlunda och konstig. Suck. Hoppas att det försvinner.

Men nu är det i alla fall fredag och helg! Jag har precis tagit en varm dusch, vilket var otroligt skönt. Nu myser jag mest.. Och senare ikväll ska vi nog titta på Gladiator. Mamma köpte den häromdagen och jag tycker väldigt mycket om den filmen måste jag säga, trots att den är väldigt hemsk.





But I was stuck in the middle.. Lalalala. Salem är så så så bra.
Mika, sådan lycka.. We are not what you think we are... WE ARE GOLDEN!


4

Jag har huvudvärk och det gör riktigt ont, men strunt samma. Det är ingen viktig sak. Ikväll ska jag på 2:ornas familjekonsert. Möjs. Det kommer säkert bli sjuuuukt bra! ♥ Så duktiga som alla är.

Annars ska jag öva nu. Flitigt och bra. Det är klassiskt som står på schemat igen. Lite mysigt faktiskt.

3

Detta är hur segt som helst. Jag sitter och ska precis börja skriva min lilla (stora) historiaanalys. Uuuuusch. Jag längtar sååå efter att den ska bli klar. Men nu är det bäst att jag startar.

2

Varför orkar jag aldrig plugga på helgerna? Jag känner mig jämt så seg och orkar inte ens öppna böckerna. Usch. Sånt är så jobbigt. I really hate laziness.

Jag tycker i alla fall att det var synd att inte Salem Al Fakir vann igår. Han är ju såå sjukt musikalisk, söt (det menar jag verkligen.. så som han ler emot publiken asså, you're melting away) och bäst. Hans låt var bäst också. Tråkigt som sagt att han inte vann, vilket Anna gjorde istället. Jag tycker att hennes låt är fin men den kommer inte platsa bra i ESC. Men grattis till henne.

Just nu känner jag ångest för att jag måste plugga (jag måste verkligen förbättra mina betyg nu in i det sista som är kvar på terminen). Urk.

Just det, för några inlägg sedan såg ni att jag lade ut Eclipse trailern. Det var nämligen så att jag hittade den på en blogg och jag bara "woooooow". Inte visst jag att det blir en till twilightpremiär så snart.. så jag blev super duper super (igen) glad för det. Den kommer ut den 30 juni. Det är bara månader dit.. Hihi!!! Hoppas den är bättre än New Moon.

Nu går jag och gör någonting vettigt i alla fall.


1







Ja, lite så här ser jag ut idag! Brukar inte riktigt ta outfit bilder men det blev lite så nu. Hih.
Outfit of the day:

T-shirt á la monkey
Kofta á la Ginatricot
Ljusa jeans á la Ginatricot

These are clothes I really love.
Ha det fiiiint och heja på era favoriter i Melodifestivalen ikväll. Själv hejar jag helhjärtat på Darin & Anna Bergendahl.

Sommarjobb & myslördag!

Hallå där, köp blåbär! (skoja). Haha. Längesen man skrev någonting här.. Suck! Men har inte haft så mycket tid. Ni vet, plugg plugg plugg, öva öva öva, andas andas andas, leva leva leva!

Igår frågade jag, Hedvig och Malin runt om sommarjobb och vi har kanske några napp på g, vilket känns helt underbart!! Jag har liksom haft sådan ångest över allt detta, men nu kanske det har fixat sig till slut. Suck!

Men vad gör man en lördagseftermiddag som denna sen då?

Jo, det är nämligen så att vid 13-snåret kommer jag och brorsan ta pendeln till stan för att senare gå på lite bio. Myyys, I really say! Vi och några (rätt många) vänner hade tänkt se på Alice I Underlandets 3D-version, och sen efter den skulle vi dra oss ner till kyrkan för att titta på melodifestivalen. En sjukt fin och värd lördag, enligt mig!

Kraaaaaaaaaaam!

Eclipse


Bedtime

När som helst ska jag sova.. Är så sjukt trött nu efter en väldigt underbar dag i skolan. Jag hade redovisning på morgonen, den gick väl lagom bra.. En annan sak som hände på morgonen var att jag halkade och ramlade på rygg. PINSAAAAAMT HALLÅ?!?! Men men.. Någon gång måste man ju råka ut för sådana händelser.

Har i alla fall varit duktig och övat som jag borde idag. Pluspoäng till mig! Haha. En annan sak jag känner att jag bara måste förmedla är att jag nyss fick ett SMS av en kär vän där det stod ett mycket bra bibelord. Ett sådant som man behöver höra. Efesieb 1:17-19 för ni som är intresserade och har Bibeln i högsta hugg!

God natt alla fina människor. Sov sött!

Keep breathing, keep waiting

Ibland älskar jag bara att få drömma lite smått. Om ni visste vad jag drömmer om. Jag drömmer om kärlek. Alla vännerna kommer och blir tillsammans med charmiga killar. Ibland vill jag med. Så gärna. Men nej, inte än. Jag tror att det är nyttigt att vänta för min del. Det känns så i alla fall. I can feel it in my heart..

The storm is coming
But I don't mind
People are dying
I close my blinds
All that I know is I'm breathing
Now
I want to change the world
Instead I sleep
I want to believe in more than you and me
All that I know is I'm breathing
Now

Kalas

Här har det varit fullt upp hela eftermiddagen. Kusinerna kom, farfar och hans flickvän, mormor och morfar kom för att fira mig. Så nu har vi käkat och fikat väldigt mycket. Är fortfarande mätt. Mamma gjorde världens godaste köttfärssås med fräschaste salladen och eftersom jag beställt cheesecake så fick den också samma resultat. Och sen fick jag jätte fina grejer också:

Ett kors i guld
Ett SF biokort
Massa godis
Pengar

Värdiga saker det där, särskilt mitt vackra kors!! Har ju velat ha ett sådant jätte länge. Fin fint. Nu så pluggar jag historia. Jag ska analysera en historisk målning, vilket ändå är rätt intressant men ändå lite klurigt. Lite nervöst är det med, eftersom jag och en till ska redovisa detta i morgon.. och vi har inte hunnit slagit våra kloka huvuden ihop.
Men det ordnar sig nog.

Njut av de timmarna som är kvar av den härliga helgen.

Andra chansen

Hallå. Längesen man skrev någonting här. Visste ni att det hänt mig en sak som jag aldrig varit med om tidigare? Jag fyllde 17 i onsdags, vilket känns helt ofattbart... Det är liksom bara 1 år kvar tills man är myndig, alltså 18. Det är läskigt. Jag tycker tiden går alldeles för fort. Hinner inte ens tänka. Haha. Kanske lär jag vänja mig vid det.

Tittade i alla fall nyss på andra chansen via svt's hemsida eftersom vår TV inte funkar. Själv tyckte jag att det var rätt kassa låtar som gick vidare till Globen. Jag skulle hellre vilja byta ut Pernilla och Jessicas namn emot Paulines och NEO's. Deras låtar var mycket bättre, tycker jag.

What happens tomorrow? Jo.. Jag blir firad. Lite kusiner och mormor och morfar kommer. Det blir mys. Men innan det blir det lite historiaplugg..

Det blir min dag. Ha det fint och njut av denna härliga kväll.  

RSS 2.0