I am finished!

Vilken lättnad.. Jag är klar med min låt!!! Ni anar inte hur det känns.. Men det spelar ingen roll. It's over now och jag har en rätt rolig vecka framför mig, faktiskt. Jag ska plugga, öva och mysa med alla kompisar. Saknar alla ifrån klassen nu, en söndagskväll. Lite lustigt så där! Men klassen är verkligen som min familj. We're like sisters and brothers, you know? ;)

Hopp hopp. Jag får inte heller glömma att det är dans imorgon, vilket kommer bli grymt kul! Super nice.

Hoppas ni hade en fin söndag & att veckan blir jätte bra, den med. Kram på er, kära vänner!

stäääääda

Idag händer det grejer. Jag har mycket att ta itu med & har hitintills bara käkat lite frukost och läst lite Go Ask Alice (engelskaläxan). Men mer kommer hända. Jag ska hinna städa mitt rum (vilket jag ska börja göra nu) och sen ska jag fortsätta med min supergulliga låt till GEMU:n. GREAAAT...

Men ni ska veta att det kommer bli sjuuukt sköööönt när måndag är över!!
Take care!

Låten

Vet ni vad? Jag håller på med en låt - inte frivilligt, utan det är en GEMU-läxa (gemu står för gehör & musiklära och är alltså ett ämne vi läser på min skola). Det har gått så grymt seeeeegt & jag har inte haft något tålamod alls. Jag behöver pappas hjälp för jag vet att han kan sånt. Han är väldigt duktig på ackord. Det är tur det!

Nu är föräldrarna bort i alla fall och jag sitter här hemma och myser, alldeles intill köksspisen. Det är ju sååå kallt. Jag blir trött på kylan som går upp och ner hela tiden. Uuuusch.. Jag vill ha vår vår vår vår... Vill inte du? 

Kraaaaamis. Hoppas du får en fin lördagskväll..

Té är skönt för min hals

Just nu övar jag.. Har än så länge sjungit upp och har inte en aning om hur det låter.. Jag vet bara att jag känner mig lite hes, men jag måste ju öva... Så är det bara. Jag varvar i alla fall varje uppsjungningsövning med lite te. Det sitter fint. Te med mycket honung är skönt för min stackars hals.

I cannot hide

I am making all those troubles by myself
And still I cannot stop, even if I want to
Once or twice a day I open that empty door
and I cannot hide from the truth
I cannot hide for myself anymore.
It's all about self-confidence, I know.
I do try, every day.. Isn't that enough?
Keep remember your thoughts of happiness and joy.
Don't listen to all the voices, just them that makes you strong.

Kära musik, du är min tröst!

Min dag har varit upp och ner, ner och upp och ut och in. Det är jobbigt när man känner press hela tiden, när det gäller alla skolämnen... Jag hatar att känna press men ändå är jag så pressad. Är inte det rätt konstigt egentligen? Jag vet inte hur jag ska lösa problemet heller. Det skulle inte hjälpa att gå och prata med någon heller, någon psykolog eller kurator skulle inte kunna hjälpa mig så mycket.

Jag diskuterade nämligen detta med sjuksköterskan på hälsokontrollen i fredags, alltså förra veckan. Det är en anledning till varför jag tar upp det. En annan är att jag behöver skriva av mig lite grand.

Det är skönt att vara hemma i alla fall. Särskilt när det spelas underbar musik på CD-spelaren. Pappa fick nämligen en underbar skiva av en vän till honom. Det är en skiva om Ängeln Gabriel. De låter som änglar när de sjunger på det jag tror är italienska. Det är mäktigt! Just nu spelas en väldigt vacker låt.. Det är mest syntar och stråkar som spelar och det känns som man befinner sig på en underbar plats, som i himmelen. Det är coolt egentligen hur mycket musik kan påverka våra tankegångar. Musik är något väldigt fint! För mig är det också väldigt betydelsefullt.

Den vilsna båten mitt på havet

Jag kan känna mig som en virrig båt som åker vilsen på havet ibland. Vart jag än vänder mig så blir det fel. Det spelar liksom ingen roll om jag åker dit eller dit, eller kanske dit. Allt är fel ändå.
Detta är en liknelse som påminner mig om hur negativa vi människor är egentligen, speciellt jag, när det gäller att våga gå någonstans eller ta ett steg fram i motsatt riktning (det hållet vi absolut aldrig skulle våga gå annars). Tänk om bara alla människor skulle våga göra sådana saker, bara följa sitt eget hjärta, göra det man egentligen känner för. Det vore sååå coolt.
För mig har det nämligen varit så att jag alltid sett mycket negativt med mina drömmar. För det mesta gäller det framtiden. Ni vet, vad man egentligen ska bli. Ni har väl frågat er själva den frågan tusen miljoner gånger.. Eller är det bara jag som inte har framtiden klar för mig? Nej, jag tror nog inte det. Alla har nog snuddat vid den tanken någon gång.
Men så fort jag hittat någonting som kanske skulle passa mig ser jag det negativa. "Oh nej, för att bli det där måste man vara på det viset, man måste ha så och så och så... Jag kan inte, jag kan bara inte." Därför kan jag känna mig som vilsen båt på ett alltför stort hav.
Jag kan tycka att livet är en ända stor gåta ibland. Till och med en gåta som kan vara för stor för att lösa. Även om jag är kristen och vet att Gud har en plan för mitt liv blir jag lätt förvirrad. Det är så mycket som händer runt omkring. Så mycket som får en att ändra på sina åsikter och drömmar.
Jag önskar att det inte var så... Tänk om man kunde få leva och känna ro och glädje var eviga dag. Att känna att det alltid finns en möjlighet, vilket val man än gör. Jag brukar hoppas på detta. Har du gjort det någon gång?

Lycklig sen

Historia historia historia...
Orkar jag? Jag kämpar på.
Det är det ju värt.
Jag menar, jag vill ju vara lycklig sen.

Pearl Harbor

Jag såg nyss på den filmen. Fy vad man blir tagen... Det går inte beskriva hur bra och strong den är. En av de finaste filmerna som finns. Jag satt och grät i slutet på den, när Rafe's bästa kompis, Danny blev skjuten av de äckliga japanerna. Han dör i sin bästa väns armar efter att Rafe sagt "You can't die, cause you're gonna be a father." Då dog jag nästan...

Vad tycker du om filmen?
Nu ska jag plugga lite mer historia. Jag har nämligen prov på högmedeltidens expansion och den senmedeltida krisen... Intressant! Vad ska ni göra för att tagga inför skolan imorgon?

Today I liked my camera


Stekta äpplen & filmmusik

Har precis stekt lite äpplen (ja, det låter lite konstigt men det är jätte gott). Skala bara ett eller två äpplen och ta sedan bort kärnhusen och sedan hacka i småbitar. Stek dem i stekpannan i honung & strö över lite kanel... Sen är det klart! Det går på mindre än fem minuter, så det är snabbt och enkelt!

Hihih. Nu lyssnar jag i alla fall på fin musik.. Filmmusik är det finaste som finns. Just nu spelas lite från P.S I love you, den har ni väl sett? Det är en av mina favoritfilmer. Se den om du inte gjort det. Spring ner och hyr den eller låna den av din kompis. Så värt!!



Tummen upp!!

I want to sleep until the spring is coming!

Vårmodet börjar komma igång och det finns så fina kläder som jag vill ha!



Conversen är ett måste, så jag behöver spara undan en del pengar till dem. Men ååå, vad jag kan känna vad jag längtar till våren. Alla glada färger i både natur och på människor och när det också börjar bli lite varmare. Så underbart!

Jag ska fota jätte mycket med kompisar, jag får en massa idéer hela tiden om det. Vi ska sitta på fik och lyssna på gó musik.. Det kommer hända så grymt mycket. Treorna har om mindre än två veckor sitt SON-projekt och sen sin egen musikal. Det kommer bli så fint att gå och mysa med alla vänner nu i vår. =)

Ja, jag vet. Ett väldigt flummigt inlägg.. Men jag skulle exploderat om jag inte fick skriva av mig lite, det är ju det min blogg är till för. Just för att jag ska kunna skriva av mig om mitt liv och mina tankar och funderingar o.s.v. Men idag blir det en hemsk och trälig dag. Jag har rätt mycket plugg att ta itu med. I matten ligger jag för många sidor efter och sen har vi ju historieprov på tisdag. Suck, det säger jag! Verkligen. Men som tur är finns det musiken som kompliterar det tråkiga, så att det blir lite roligare.

Kramar på er. Om ni längtar lika mycket efter våren som jag gör, då kanske den kommer fortare!

Dålig start?

Jag hade sånglektion idag. Till viss del gick det dåligt, till viss del gick det bra. Det är väl det jag vill säga om den. Men jag tror nog att jag inte haft någon bra start på dagen. Det är ju så att vissa dagar är bättre än andra.
Ååå, jag vill bara skriva på min novell nu. Men nej, svenskan går före.

Novell

Jag tänker stänga ner datorn om fem minuter. Den har varit på så länge idag, och det som jag egentligen skulle göra blev ogjort. Det där med matten till exempel, vad hände med de där talen jag bara var tvungen att räkna klart i helgen? Och det där med övningen, varför glömde jag noterna i skolan? Varför, varför, varför? Jag orkar inte tänka mer på det, inte på skolan alls ibland.

Därför brukar jag skriva. Jag gillar att skriva noveller, särskilt noveller. Men kruxet är att jag bara hinner börja på dem. Jag fortsätter mycket sällan. Jag börjar på någon och börjar sedan med någon annan. Underligt. Tror ni att det beror på att jag är lat eller otålig? Jag kanske inte orkar vänta eller fortsätta på grund av att jag inte har någon inspiration. Det kanske är så det ligger till.

För inte för så länge sen började jag på en, och jag märkte att den kanske kan bli något bra. Den kanske till och med kan bli värd att läsa för många. Det hoppas jag. För jag tänker skriva klart den.


Why can't you just leave?

Jag är trött, jag faller ihop snart. Igen. Mina ögonlock är tunga och linserna är torra, de vill inte vara där de ska vara. Det är jobbigt. Engelskan är sånt som tar kol på en. För jag vill ju så mycket hela tiden. Jag vill lyckas. Hela tiden. Varför kan jag inte det? Varför måste jag känna klumpen i magen, som bara blir större och större hela tiden? Varför kan inte livet vara som förut? Som när man var liten och lekte i trädgården, mitt i sommarn. När man hade picknick med bästa kompisen. Varför kan det inte bara släppa? Jag är trött på ångest. Jag är trött på mig. Kan jag inte få sova, sova ut, utan att tänka. Jag får så ont i huvudet av alla tankar. Kan ni inte släppa? Varför kan ni inte bara gå? 

.

Idag blev jag irriterad igen. Varför måste det vara så komplicerat?


Vi blev varnade?

Jag är trött, faller liksom ihop när som helst. Men det är värt besväret. Jag hade världens mysigaste besök sen onsdags tills idag. Några gamla barndomskompisar kom på besök, vilket var jätte trevligt. Det blev liksom väldigt sköna mys-med-film-dagar och väldigt sena nätter.

Igår såg vi på 2012 på bio. Den var så gryyymt bra. En av de bästa filmerna jag någonsin sett. Den hade allt. Jag satt hela tiden på helspänd och valde de segaste godisarna i påsen, så spännande var det. Jag och kompisarna fick lite panikångest ibland, den var inte så bekväm, men GRYMT BRA. Missa inte att se den, promise me!

Även om den var oerhört verklighetstrogen så tror jag dock inte på det som mayafolket kom fram till. Att detta kommer hända 2012. Vad tror ni?

Söderköping, here we come!

Har ni firat det nya året kanonbra? Det har jag gjort, det är därför jag inte skrivit något i bloggen på ett tag. Jag kom ju hem i söndags. Var nämligen i Göteborg och firade nyår, så vi stannade där ett tag för att kunna umgås med lite vänner och så. Värt, it really was! ♥

Men nu snart så ska jag traska iväg till resecentrum för att möta upp Olimpia. Vi ska nämligen åka till Söderköping för att filma lite med några andra från klassen; Hedvig & Charlotte. Vi håller nämligen på med ett skolarbete om grekiska myter. Väldigt intressant.

Jag är dock väldigt nervös.. Jag hatar nämligen att åka buss, lantisbussar. Man vet ju inte när man ska av? Särskilt om man aldrig åkt bussen förut, men men. We'll make it. Det är ju nyttigt att övervinna rädslorna. Hihi.

Men ha det fint, så hör jag av mig igen sen och skriver lite hur allting gick! :)

RSS 2.0